Kodinvaihtajat

Jos joudut luopumaan koirastasi tai kasvattisi tarvitsee uuden kodin, tai haluaisit tarjota uuden kodin sitä tarvitsevalle, jätä ilmoitus täällä

Koira etsii kotia (lisätty 24.3.2022)


Kesällä 8-vuotta täyttävä paimensukuinen lapinkoiratyttö (Fransisca, FI44275/14) etsii juuri itselleen sopivaa kotia loppuelämäkseen. Koiralla on tiettyjä haasteita, joiden vuoksi elämä nykyisessä kodissa on käynyt hankalaksi.

Hän jännittää vieraita koiria ja vahtii, on varuillaan, räyhää ja stressaantunut. Tällä hetkellä hän asuu omakotitaloalueella, jossa on paljon koiria ja nykyisen kodin ikkunan ohi kulkee päivittäin ohi paljon vieraita koiria. Tämä piirre on alkanut voimistua 4-5 -vuotiaana. Hän tulee edelleen hyvin juttuun kaikkien tuttujen koirien kanssa, joihin on tätä ennen tutustunut.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Vaikka koira on kasvanut lapsiperheessä, jossa on käynyt paljon vieraita, hän nykyään jännittää kotiin tulevia vieraita, kuten lapsia ja remonttimiehiä ja saattaa haukkua heille kovasti tai jopa murista. Tutustumiseen pitää varata aikaa. Kun tietää miten tulee toimia, kaikki sujuu ja koira hyväksyy uudetkin ihmiset.

Kodin vaihtamista on harkittu pitkään ja ennen tätä on yritetty tehdä kaikki mitä osataan, jotta tilanne olisi helpompaa nykyisessä kodissa. Kivun aiheuttajia tai muita sairauksia ei ole löytynyt eikä mitään selkää yhtä syytä käyttäytymisen muutokselle.

Nyt on aika ajatella kaikkien parasta, sillä tämä kaikki rajoittaa niin koiran kuin perheenkin elämää. Olen huomannut, että koira on on paljon rentoutuneempi rauhallisessa paikassa luonnossa ja esimerkiksi mökillä.

Koiralle etsitään nyt uutta kotia seuraavanlaisilla odotuksilla:

  • Aikuisten ihmisten perhe
  • Vankkaa kokemusta koirista ja myös mielellään paimensukuisista lapinkoirista
  • Omakotitalo luonnon lähellä rauhallisella alueella: mieluiten metsän lähellä tai maalla
  • Luonnossa aktiivisesti liikkuvien ihmisten perhe, sillä koira tarvii paljon aikaa luonnossa, metsäretkiä tms. Luonnossa hän on onnellinen.
  • Kokemusta kouluttamisesta positiivisen vahvistamisen kautta
  • Sijainti mieluiten Varsinais-Suomessa tai ainakin Etelä-Suomessa
  • Kodissa ei muita eläimiä (koira on riistaviettinen, ei tule toimeen kissojen kanssa eikä ole takeita sopeutuisiko toisten koirien kanssa, mutta viimeksimainittua on mahdollista toki kokeilla)
  • Lisäksi meillä on toive, että saisimme kysellä rakkaan koiramme kuulumisia ja seurata hänen elämää silloin tällöin jatkossakin, sillä luopumisen tuska meinaa särkeä sydämen <3

Haasteiden lisäksi tämä koira on aivan ihana, kiintyy omiin ihmisiinsä, haluaa oppia ja tehdä asioita heidän kanssaan ja palkitsee kaiken vaivan rakkaudella. Hänellä on herkkä ja syvällinen luonne, välillä myös varsin iloinen ja leikkisä. Hän nauttii luonnossa liikkumisesta ja uimisesta. Hän ansaitsee parhaan mahdollisen loppuelämän hänelle sopivassa paikassa.

Koira on steriloitu tammikuussa.

Lisää tietoja, kuvia ja rekisteritiedot saa ottamalla yhteyttä sähköpostitse. Haluamme tutustua uuteen perheeseen rauhassa ja varmistaa, että paras mahdollinen ratkaisu löytyy.


Yhteydenotot: Kristiina Välimäki, kristiina@healingandart.net

Koti etsii koiraa (Lisätty 1.1.2022)

Minulla olisi koti terveelle lappalaiskoiralle, ei liian vanhalle, kodinvaihtajalle (<n.4-5v). Tulisi porokoirapennun (narttu) kaveriksi luonnon keskelle. Toiveena siis leikattu uros tai narttu.  Olemme mukana mm. pelastuskoiratoiminnassa ja tapaamme aktiivisesti muita koiria. Meillä on 2 kissaa. Rauhallinen, mutta aktiivinen koti. Itse olen 45-vuotias psykiatrinen hoitaja, entiseltä ammatiltani tallimestari sekä eläinlääkärin avustaja. 

Kerron mielelläni lisää! 

yt. Kati Nikunen, katijohannan@outlook.com  

Pilkanmaa, Kouvola