Terveystietokanta

Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran terveystietokanta löytyy osoitteessa 

https://terveystietokanta.fi/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Kaikki terveystiedot, myös geenitestitulokset, julkaistaan Terveystietokannassa. Terveystietokantaan kerätään tietoja omistajien täyttämistä terveyskyselyistä, julkisilta sivustoilta, sekä kasvattajien ja omistajien ilmoituksista.

Terveystiedot ilmoitetaan jatkossa kotisivujen kautta. 

Tavoitteenamme on edistää avointa keskustelua koirien terveydestä, tuottaa kasvattajille ajankohtaista tietoa jalostusvalintojen tueksi sekä seurata paimensukuiskantamme terveyden kehitystä. Kaikki antamasi tiedot ovat julkisia ja ovat kaikkien nähtävissä. 

Terveystietokannan ylläpito haluaa vielä muistuttaa kuinka tärkeää on ilmoittaa viat ja sairastapaukset heti terveystietokantaan, jotta kasvattajilla olisi astutuksia suunnitellessaan käytettävissä mahdollisimman ajantasainen tieto sukujen terveysriskeistä. 

Erityisesti kasvattajilta toivottaisiin enemmän aktiivisuutta kasvattiensa tietojen ilmoittamisessa. Myös tiedot terveistä koirista ovat enemmän kuin tervetulleita ja terveystietokantaan kerätään myös koirien elinikiä. Pienetkin tiedot ovat tärkeitä ja myös jo edesmenneistä koirista otetaan ilomielin tietoja vastaan. Mitä kattavammat tiedot meillä on koirakannan terveydestä, sitä paremmin voimme vaikuttaa siihen mitä koirakanta on tulevaisuudessa. Isot kiitokset kaikille tähän mennessä koirien tietoja terveystietokantaan ilmoittaneille!

Terveystietojen ylläpitoon liittyvät asiat: pls.terveystiedot@gmail.com