Uroskansio

Mikäli et ole seuran kasvattajajäsen, voit pyytää yhteystietoja osoitteesta pls.kasvatus@gmail.com. Muista mainita viestissäsi, mille nartulle olet urosta etsimässä. Yhteystiedot luovutetaan vain paimensukuisten narttujen jalostussuunnitelmiin. 

Päivitämme sivua parin viikon välein.

Nennikka Ortngis  FI15137/19


Linkki KoiraNet-tietokantaan: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI15137/19

Linkki Terveystietokantaan: https://terveystietokanta.fi/#/dog/8370

Koiran sijainti: Mänttä-Vilppula


Kuvaus koirasta: Otto on perusterve koira, terveystiedot ovat nähtävissä kennelliiton sivuilla. Otto on kaikkien kaveri. Tai no, uroksille pitää hihnassa vähän uhitella. Otolla oli aiemmin kotona koirakaveri, mutta hänestä on jo aika jättänyt. Asumme maalla ja Otto on tottunut liikkumaan pihapiirissä vapaana. Otto nauttii täysin siemauksin ulkona vapaana juoksemisesta ja kesällä uimisesta. Otto on aina valmiina lähtöön kun soutuvene on lähdössä, autoilu ei ole kovin miellyttävää, mutta siedettävää kuitenkin. Otolla ei ole mitään erityisiä "omia" harrastuksia, yhdessä harrastamme kaikenlaista luontoretkeilyä. Otto nauttii ihmisten seurasta, ja tietysti rapsutuksista, mutta mikään sylikoira Otto ei ole.

Otto on kova ”paimentamaan” omaa ihmisperhettään, asettuu pihapiirissä aina paikkaan josta voi nähdä kaikki kerralla. Jos sellaista paikkaa ei löydy, tekee tarkastuskierroksia säännöllisin väliajoin. Mieluisin vahtipaikka on kukkulan laella mikäli suinkin sellainen on saatavilla. Otto haluaa olla selvilä missä ihmiset puuhastelevat, ei ole kuitenkaan ylisuojeleva. Otto ilmoittaa kun vieraita saapuu pihapiiriin, olipa kyse sitten ketusta, käärmeestä tai ihmisistä. Ihmisvieraat ovat aina tervetulleita ja heihin Otto suhtautuu ystävällisesti. Asumme aivan metsän reunassa, mutta onneksi riistan perään lähteminen ei ole kiinnostanut.

Otto saa usein kehuja turkistaan, silmistään ja upeasta hännästään. Oton väri on kauniisti siniseen vivahtava (pienenä selvemmin, nyt isompana näkyy valkoista lunta vasten), virallinen väri onkin sininen. Otto on kaikkiruokainen, mutta kaikkein parasta herkkua on kala. Kasviksistakin maistuu keitettynä melkein kaikki – parasta ovat peruna ja parsa.

Otto on valpas koira mutta ei mitenkään haukkuherkkä. Otto on helppo jättää vieraassakin paikassa yksin, kunhan on ehtinyt ensin tutustumaan paikkaan kunnolla. Kaiken kaikkiaan Otto on ollut helppo ja mukava koira – Otto pitää kaikista ja kaikki pitävät Otosta.

Mikäli Otto kiinnostaa jalostustarkoitukseen, teetän mielelläni tarvittavat lisätutkimukset. Otto on vielä nuori, ei vielä pentueita. Asumme Mänttä-Vilppulassa mutta käymme säännöllisesti myös Lohjalla.

Ilmoitus lisätty: 16.1.2021

Nennikka Ortngis

Riihisillan Nousukausi FI54542/13


Linkki KoiraNet-tietokantaan: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI54542/13

Linkki Terveystietokantaan: https://terveystietokanta.fi/#/dog/6549

Koiran sijainti: Turku


Kuvaus koirasta: Koda on 8-vuotias uros, joka aktiivisesti kisaa tokossa sekä rally-tokossa. Rallyssa kisaoikeus Mestari-luokkaan (RTK3) ja tokossa TK1. Koda on kontakti- ja yhteistyöhaluinen koira, ei paukkuarkuutta, rauhallinen kaikkien kaveri. Alustavarma koira, ei haukkuherkkä. Ei riistaviettiä. Pysyy yksin pihassa eikä lähde siitä minnekkään. Osaa toimia lasten kanssa rauhallisesti. Treeneissä palkkautuu ruualla, lelulla ja todella hyvin sosiaalisella palkalla. Kestää pitkiäkin toistoja treeneissä.


Koira Lappalaiskoiragalleriassa: http://www.lappalaiskoiragalleria.org/show_en.php?koira=7925 

Ilmoitus lisätty: 16.1.2022

Riihisillan Nousukausi / Kuva: Emine Lundsten