Uroskansio

Mikäli et ole seuran kasvattajajäsen, voit pyytää yhteystietoja osoitteesta pls.kasvatus@gmail.com. Muista mainita viestissäsi, mille nartulle olet urosta etsimässä. Yhteystiedot luovutetaan vain paimensukuisten narttujen jalostussuunnitelmiin. Jos olet seuran kasvattajajäsen ja kirjautunut kotisivuille, löydät uroskansion yhteystiedot täältä.

Kajaskiven Pukinparta FI26569/14


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Savonlinna
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita


Kuvaus koirasta: 

Kajaskiven Pukinparta "Ropi" ei yleensä säikähdä kovia ääniä. Vierast ihmiset ottaa kotona häntä heiluen vastaan, muualla ei välitä muista ihmisistä. Ropi ei tule vieraitten uros koirien kanssa toimeen, poikkeuksena ne kenen kanssa on ollut useammin. Ropilla on riista- ja saalisviettiä. Mitään harrastuksia ei ole. Ropi on hyvin rauhallinen. Silloin haukkuu kun haistaa metsän eläimen tai auto ajaa. Ropi asuu maaseudulla jossa lähin naapuri on 2 km päässä.

Ilmoitus lisätty: 6/2024

Kajaskiven Pukinparta / Kuva: Jukka Kosonen

Crystal Valon Viekas Veijari FI43695/19


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Vantaa
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita


Kuvaus koirasta: 
Komean kokoinen Wimme on ihanteellinen perhekoira: rauhallinen, kiltti, hymyileväinen kaveri, joka stoalaisesti sietää riehakastakin menoa ja on innolla mukana pallopeleissä. Wimme on myös mainio patikointikaveri, jonka uskaltaa päästää vapaaksikin. Tosin riistaviettiäkin löytyy sen verran, että tilaisuuden tullen Wimme kyllä lähtee jäniksen perään - ainakin hetkeksi.

Luonteeltaan Wimme on kaikkien kaveri, joka on aina valmis tutustumaan uusiin tyyppeihin ja hakemaan vierailtakin ihmisiltä rapsutuksia. Leikit ovat onnistuneet monen sellaisenkin koiran kanssa, jotka omistajan mukaan ovat ”vaikeita” tapauksia. Yhden omistajan sanoin Wimmestä ”näkee jo kaukaa että se on hyvä tyyppi”! Remmissä Wimme ei yleensä rähjää, mutta kotipihan ohi kulkevat urokset saattavat irrottaa haukun muuten varsin hiljaiselta Wimmeltä.

Wimme ei ehkä ole penaalin terävin kynä, mutta hyvin koulutettavissa miellyttämisen halun ja ahneuden ansiosta. Uusiin asioihin Wimme tutustuu ilman ongelmia, eikä pelkää esim ukkosta tai rakettien pauketta.

Onnellisimmillaan Wimme on silloin, kun oma lauma on koossa, mutta se pystyy myös olemaan itsekseen (ei eroahdistusongelmia), ja on viihtynyt myös tuttujen luona hoidossa. Rapsutuksia Wimme rakastaa yli kaiken, ja osoittaa kiintymystä puskemalla ja pussailemalla. Makuupaikka löytyy yleensä isäntäväen jaloista, vaikka sitten keinutuolin jalasten alla…

Katselmuksessa Wimme kävi vuonna 2023, ja sai silloin sinisen nauhan ja seuraavan arvion: "3 vuotias kermanvärinen, iso ja riittävän vahva luusto. Purenta ok. Kaunis ystävällinen ilme. Riittävästi kulmautunut. Liikkuu riittävällä sivuaskeleella, takaa hieman ahtaasti. Hieman pysty lantio. Hyvälaatuinen riittävän karkea karva. Mukava ja ystävällinen luonne."

Ilmoitus lisätty: 5/2024

Crystal Valon Viekas Veijari

Nereaneidon Haaveen Onni FI10697/12


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Kangasala
Aiempien pentueiden lukumäärä: Yksi pentue


Kuvaus koirasta: 

Nereaneidon Haaveen Onni eli Vili on 12 vuotias uros. Vili asustelee maatilalla vapaana ja on vielä hyvässä kunnossa. Kuulo on heikentynyt huomattavasti, mutta se ei menoa haittaa, sillä viittomakieli auttaa arjessa. Vili on ystävällinen ja tervehtii aina iloisesti ihmisiä. Toisia uroksia Vili ei arvosta, ainoastaan oma poika ja pari muuta urosta saa tilalle tulla ilman harmia. Koulutettavuus on ollut melko helppoa ja Vilillä on suuri työmoottori. Se on paimentanut tilan lehmiä ja osaa varoa. On kohtelias paimentaja, vaikka moottori on suuri. Riistaviettiäkin siltä löytyy, mutta olemme saaneet sen aika hyvin aisoihin, jotta voi olla vapaana pihalla. Haukkuherkkyys on sopiva. Ilmoittaa vieraista ja paimentaa haukkuen, mutta muuten hiljainen. Vilin aikana perheeseen on tullut toinen koira (oma poika) ja 4 lasta ja hyvin on sopeutunut. Vili on oikein ihana koira ja kovasti toivoisin sille vielä pentuetta. Sperma tutkittiin maaliskuussa 2024 ja sen tilanne näytti hyvältä.

Ilmoitus lisätty: 4/2024

Nereaneidon Haaveen Onni

Kaarnatakan Boogi-Rock FI27659/13


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Turku
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita


Kuvaus koirasta: 

Rocky on perusterve (vain yksi eläinlääkärikäynti sairauden vuoksi koko elinaikana!) kohta 11 v herrasmies. Kiltti, rauhallinen, ihmisystävällinen. Iän myötä toiset urokset eivät aina miellytä, mutta yleensä tykkää kaikesta ja kaikista. Ei hauku sisällä, pihalla komentaa ohikulkevia kilpailijoita. Ruoka kiinnostaa vain kun oikeasti nälkä. Lisää kuvia löytyy Instagramista #meidänrocky.

Ilmoitus lisätty: 4/2024

Kaarnatakan Boogi-Rock

Kaarnatakan Culkuri FI26773/17


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Ylöjärvi
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita


Kuvaus koirasta: 

Kaarnatakan Culkuri eli Koda on luonteeltaan rauhallinen, kiltti ja todella ihmisrakas. Petotestissä Koda osoitti myös rohkeutta sekä vahvahermoisuutta ja palautui uhkaavasta tilanteesta välittömästi. Koda ei ole haukkuherkkä ja haukahtelee lähinnä innostuessaan sekä toisille eläimille. Nartuista Koda hullaantuu, mutta vieraita uroksia lähtee helposti haastamaan. Oman lauman urosten kanssa tulee hyvin toimeen. 

Omaa tahtoa Kodalta löytyy jonkun verran ja esimerkiksi tulee pyydettäessä luokse, mutta ei välttämättä suorinta reittiä tai ensimmäisestä käskystä. Palkkautuu parhaiten rapsutuksilla ja herkuilla, mutta leikillä ei juuri ollenkaan. Ei eroahdistusta ja matkustaminen sujuu hyvin. Ei hätkähdä pienestä ja on aina reippaana lähdössä lenkille.

Koda on lonkka-, polvi- ja silmätutkittu. Ei sovellu yhdistelmään, jos nartulla on todettu iiris-iiris PPM.

Ilmoitus lisätty: 2/2024

Kaarnatakan Culkuri

Soutajan Konoi Kokkavahti FI19408/21


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Joensuu
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita


Kuvaus koirasta: 
Soutajan Konoi Kokkavahti alias Vilkku on leikkisä ja mukavaluontoinen koira. Tulee toimeen muiden koirien kanssa ja osaa ottaa huomioon perheen nuorimmatkin. Vilkku on mukana käytännössä kaikessa toiminnassa ja onkin todella mukava ja monipuolinen retkikoira. Ei juurikaan hauku muuten kuin mikäli innostuu. Vilkku on utelias koira ja metsälenkeillä kiinnostaa linnut ja jänikset. Tottelee kuitenkin komentoja eikä lähde pitemmäksi matkaa jahtaamaan. Vilkku asuu kaupungissa eikä kaupungin äänet aiheuta isompia reaktioita. Malttaa myös olla kotona yksinkin tarvittaessa työpäivien ajan.

Ilmoitus lisätty: 11/2023

Soutajan Konoi Kokkavahti

Ettäänperän Silmu Solmuke FI23299/21


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Keski-Suomi
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita


Kuvaus koirasta: 
Ettäänperän Silmu Solmuke asustelee Keski-Suomessa, kutsumanimi Jalo. Jalo haluaa kovasti miellyttää, jotta saa kehuja ja rapsutuksia, mutta löytyy myös omaatahtoa. Perheessämme on lapsia, joiden kanssa riehumista rakastaa yli kaiken. Toisten urosten kanssa tulee toimeen vaihtelevasti. Välillä luulee omaa auktoriteettia isommaksi kuin on, mutta taitaa liittyä tuohon ikään. Tyttökoirien kanssa tulee hyvin toimeen. Uudet asiat voivat olla välillä vähän jänniä, mutta yhdessä niihin tutustuttua niitä ei enää tarvitse jännittää.


Ilmoitus lisätty: 11/2023

Ettäänperän Silmu Solmuke

Seitavuoren Pursimies FI50220/14


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Joensuu
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentuieita


Kuvaus koirasta: 
Ihmisystävällinen ja pääsääntöisesti tottelevainen viikari. Kokoisekseen koiraksi ketterä ja nopea. Haukkuherkkä, eli ilmoittelee mielellään kaikenlaisesta, mitä tapahtuu ympäristössä ja etenkin ohikulkevista koirista. Ei ole kuitenkaan mikään niin kutsuttu "räksyttäjä". Leikkisä ja virkeä, helposti innostuva. Jonkinlaista riistaviettiä on luultavasti löytyy. Asuu kotikoirana lapsiperheessä, kaupunkiymäristössä. On äärimmäisen pitkämielinen lapsien suhteen ja antaa lasten silitellä ja hellitellä. Oli pentuna hieman hidas oppimaan, tuntui ettei keskittyminen ihan aina riittänyt, mutta opittuaan taidot osaa ne toteuttaa viivyttelemättä.

Ilmoitus lisätty: 11/2023

Seitavuoren Pursimies / Kuva: Valtteri Mähönen

Adamuksen Gievra FI51933/12


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Heinävesi
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita


Kuvaus koirasta: 

Adamuksen Gievra, tuttavallisemmin Sisu, on rauhallinen ja herttainen herrasmies. Sisu asustelee maalla kotikoirana mutta ei ole moksiskaan jos joutuu välillä kaupunkiin ”lomailemaan”. Ei erityisiä harrastuksia, tykkää olla kaikissa perheen askareissa mukana vahtimassa.

Sisu on melkoinen sylikoira ja halinalle, on aina valmis rapsuteltavaksi.
Sisu on kiltti ja kohtelias niin aikuisia, lapsia kuin muita koiria kohtaan. Sisu leikkii muiden koirien kanssa, kun sille päälle sattuu. Enimmäkseen Sisu seurailee muiden leikkimistä vähän sivummalta tai puuhastelee omiaan. Pääasiassa pysyy vapaana omalla pihalla mitä nyt välillä käy omin luvin tien varressa haistelemassa muiden koirien hajuja. Sienimetsässä Sisu kulkee vapaana eikä lähde kauas perheen luota. Sisu lähtee mielellään auton tai veneen kyytiin. Uimisesta Sisu ei juuri välitä, mutta kahlailee mielellään rantavesissä. Peruskäskyt Sisu oppi helposti, ja malttaa keskittyä uusien temppujen opettamiseen.

11 vuoden iästään huolimatta Sisu on perusterve, ei ole ollut sairauksia tai muita vaivoja. Ei ole luonnetestattu tai käyty näyttelyissä. Lisäpersoonallisuutta tuovat taittokorvat, jotka nousevat tilanteen vaatiessa myös pystyyn (esimerkiksi toisen uroskoiran kohdatessa). Sisu haukahtelee vain innostuessaan, joskus saattaa intoutua vaimeasti ulvomaankin.

Sisun veli samasta pentueesta (Adamuksen Gurra eli Kuru) eli 9-vuotiaaksi asti Sisun kanssa ja veljekset tulivat aina erinomaisen hyvin toimeen keskenään. Nyt edesmennyt veli oli kaksikosta vilkkaampi ja leikkisämpi, mutta Kurukin oli kiltti ja valloittava luonteeltaan.

Ukonilmasta, ilotulitteista tai muista äkillisistä, kovista äänistä Sisu ei pidä ja yleensä hakeutuu turvaan ihmisen viereen tai esimerkiksi portaiden alle. Televisiosta kuuluva Antero Mertarannan ääni on merkki Sisulle siitä, että kohta joku saattaa yllättäen hihkaista, ja Sisu vetäytyykin yleensä alakertaan jääkiekko-ottelun ajaksi. Yksinolosta Sisu ei ahdistu ollenkaan, mutta murjottaa kun huomaa että vieraat ovat lähdössä.

Perheen isoisää siteeraten ”Sisu on kyllä mahdottoman mainio kaveri.”

Ilmoitus lisätty: 10/2023

Adamuksen Gievra

Millanun Tappurainen FI15991/15


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Pyhäranta
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita


Kuvaus koirasta: 
Millanun Tappurainen Alias Tico on hyvin seurallinen koira. Tico on aina valmis olemaan mukana asiassa kuin asiassa. Älyttömän hyvä oppimaan ja oivaltamaan asioita. Ticossa on kyllä todella paljon luonnetta ja todella kova luonteinen joten ei myöskään ole helpoimmasta päästä oleva koira. Kaikin puolin ihana ja rakastettava koira. Tico asuu maalla ja on tottunut hevosista kaneihin ja monenlaiseen liikkuviin koneihin. Riistaviettiä koiralla on joten Ticoa ei ole voinut pitää vapaana. Ticolla on vain yksi silmä. Silmän on vienyt kissa kun Tico oli 8-viikon ikäinen. Silmän puuttuminen ei haittaa elämää.

Koira Lappalaiskoiragalleriassa

Ilmoitus lisätty: 6/2023

Millanun Tappurainen / Kuva: Sini Puonti

Adamuksen Lihkku FI37836/16


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita

Kuvaus koirasta: Annetaan pyydettäessä. 

Ilmoitus lisätty: 5/2023

Riihisillan Nousukausi FI54542/13


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Turku
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita


Kuvaus koirasta: 
Koda on 9-vuotias uros, joka aktiivisesti kisaa tokossa sekä rally-tokossa. Rallyssa kisaoikeus Mestari-luokkaan (RTK3) ja tokossa TK1. Koda on kontakti- ja yhteistyöhaluinen koira, ei paukkuarkuutta, rauhallinen kaikkien kaveri. Alustavarma koira, ei haukkuherkkä. Ei riistaviettiä. Pysyy yksin pihassa eikä lähde siitä minnekkään. Osaa toimia lasten kanssa rauhallisesti. Treeneissä palkkautuu ruualla, lelulla ja todella hyvin sosiaalisella palkalla. Kestää pitkiäkin toistoja treeneissä.

Koira Lappalaiskoiragalleriassa

Ilmoitus lisätty: 3/2023

Riihisillan Nousukausi

Lumoloitsun Fihtolas FI51479/16


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita

Kuvaus koirasta: 
Lemmu on oikea maailmanmatkaaja sekä maailman kiltein ja kultaisin otus. Kaikista koiristani erityisin, kovin viisas vanha sielu. Lenkkeillään paljon vapaana, saattaa ajoittain lähteä pupulinnaan; muttei jaksa peurojen tai kanien perässä turhan pitkää viilettää ja palaa äkkiä takaisin. Oravien ja lintujen haukkuminen lähinnä hauskaa lenkkiviihdettä, mutta muuten todella hiljainen lapinkoira. Haukkuu lähinnä innostuessaan ja leikkiessään. Rakastaa uimista, kepin ja pallon hakua sekä haluaa tietenkin olla kaikessa aina mukana.

Onkin kulkenut kaikki mahdolliset kulkuvälineet lentokoneita ja laivoja myöten sekä asunut aavikolla maailman toisella puolen. Hyvin sopeutuvaa sorttia, ei hevistä hätkähdä.

Ei niinkään herkuilla motivoitavissa, vaikka onkin iän karttuessa alkanut ruoka huomattavasti paremmin maistua.

Lemmu on oikea naisten mies, liehittelee vanhemmatkin rouvat mennen tullen, mutta leikkaamattomat urokset eivät enää kuulu meidän kaveripiiriin.

Morsmaikun valinnassa olisi hyvä ottaa huomioon Lemmun toisessa silmässä esiintyvä ”muu vähämerkityksellinen kaihi” (ei perinnöllinen). Lonkat ovat A/A ja muutoin ollaan oltu aina terveenä, lukuunottamatta ajoittaista problematiikkaa anaalirauhasten kanssa (ei ole vaivannut nyt pitkään aikaan).

Asumme Tuusulassa, mutta Lemmu kulkee myös paljon Sipoossa/Joutsassa/Karkkilassa/Tampereen seudulla tilanteen mukaan.

Ilmoitus lisätty: 12/2023

Lumoloitsun Fihtolas / Kuva: Taimi Kuuluvainen

Riihisillan Reissumies FI56294/13


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Jyväskylä
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita
HUOM! Tämä koira on poikkeuslupaikäinen ja sille on mahdollista teetättää erillisillä hakemuksella yksi pentue ilman PEVISA-tutkimuksia. Omistajan mukaan koira on yhä reipas ja aktiivinen seniori (3/2024).


Kuvaus koirasta: 
Ei välitä ilotulitusraketeista, ei ukkosesta. Perusluonne rauhallinen ja miellyttävä. Riistaviestiä löytyy. Paimentaa pihalla ohikulkijoita. Haukkuääni sopivan matala, ei kimeä. Reipas liikkuja. Pitää ihmisvierailijoista sisätiloissa ja pihalla. On kuitenkin alussa dominoivampi osapuoli, jos toinen tuttu uros tulee pihaan. Hyvä turkki ja kaunis koira.

Ilmoitus lisätty: 3/2024

Riihisillan Reissumies / Kuva: Päivi Matilainen

Joikulammen Haivei FI31207/21

KoiraNet-tietokannassa
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Lahti
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita


Kuvaus koirasta: 
-Erittäin ihmisystävällinen
-Riistaviettinen
- Haluaa miellyttää ihmistä mutta omaa kuitenkin lapinkoiralle tyypillisen itsenäisen luonteen
- Muita koiria kohtaan "machoileva"
- Tekee hommia koulukoirana
- Asuu omakotitalossa,lenkeillä pystyy pitämään irti. Tuntee oman tontin rajat.

Ilmoitus lisätty: 4/2024

Joikulammen Haivei

Ulapan Pamir FI26102/19


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Kontiolahti
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita


Kuvaus koirasta: 
Maltti on sosiaalinen, kiltti, hyvin luottavainen kaikkia ihmisiä kohtaan, mutta vieraille uroskoirille joskus hiukan äreä. Maltilla on metsästysviettiä ja tiettyä alkukantaisuutta, hän osaa luotaisesti mm. varoa ja varoittaa käärmeistä. Olemme harrastaneet koiravaljakkohiihtoa, hiukan metsästystä ja kalastusta yhdessä. Kovat äänet eivät pelota yhtään. Maltti on kaikkialla mukana ja kiinnostunut kaikesta. Jos koiraa voi sanoa uteliaaksi, Maltti on. Asumme omakotitalossa, jossa on aidattu iso piha. Kesällä vietämme aikaa maalla, jossa Maltti saa juosta vapaana pihalla, ja pihapiirässä hän pysyykin hyvin. Terveystarkastuksista silmät voimme vielä tutkituttaa, jos kiinnostuneita morsiamia löytyy. Yleensä ottaen Maltti on ollut terve ja aktiivinen koira koko ikänsä.

Ilmoitus lisätty: 4/2024

Ulapan Pamir / Kuva: Heidi Lappalainen, Tottis Studio Huikee

Nuoska FI52777/20


KoiraNet-tietokannassa 
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Kirkkonummi
Aiempien pentueiden lukumäärä: Yksi pentue


Kuvaus koirasta: 
Nuoska eli kotoisammin Halla on lapsiperheessä ja omakotitalossa kasvanut ihmisrakas uros. Hän on tottunut lapsiin ja yleensäkin pitää kaikista ihmisistä. Halla on myös pennusta asti tottunut perheemme Kalle-kissaan. Yhteiselo sujuu oikein hyvin.

Halla on kahden vuoden ikään mennessä kolunnut tunturissa, ulkosaaristossa kuin telttaretkilläkin. Halla on todella innokas ulkoilija. Luonto, kuten metsät, suot ja merenrannat, ovat ehdottomasti Hallan lempipaikkoja.

Sisällä Halla viihtyy pääsääntöisesti viileässä eteisessä ja on hyvin rauhallinen. Hän ei hauku sisällä ellei lapset aloita riehumista. Hän ei myöskään hauku, kun sisään tulee ihmisiä vaikka olisivat vieraitakin.

Hallalla ei ole ollut ikinä eroahdistusta ja hän sopeutuu hyvin hoitoon pidemmäksikin aikaa. Halla ei säikähdä koviakaan ääniä (ukkonen, ilotulitus, remonttiäänet) ja suhtautuu uusiin asioihin uteliaana.

Odotustilanteissa ja uusissa paikoissa esiintyy haukkuherkkyyttä. Halla on ollut pennusta asti hieman kärsimätön luonteeltaan.

Halla oppii kuitenkin innolla sekä nopeasti uutta. Yksi lempiharrastuksista on pyörän kanssa liikkuminen. Lasten kanssa erilaisten tehtäväratojen ja esteiden suorittaminen ulkona on todella mieluista. Halla on tullut ulkoilevan perheen retkikoiraksi mutta kapasiteettia olisi varmasti enempäänkin. Peruskäskyt toimivat todella hyvin ellei ulkoinen ärsyke kasva turhan suureksi.

Riista- ja saalisvietti on Hallalla voimakas, mutta hän ei ole lähtenyt yksin riistan perään, vaikka on ollut vapaana. Oravat, mustarastaat, päästäiset ja peurat saavat kyllä kyytiä narussa ollessa. Halla on siis jatkuvasti valppaana ulkona liikkuessaan! Myös paimennusvietti on vahva. Se näkyy tarpeessa pitää esimerkiksi ulkoileva ryhmä kasassa. Tottelee hyvin vapaana.

Halla leikkii nätisti narttukoirien kanssa ja onkin tunnettu leikittäjä myös koirille, jotka eivät yleensä lähde leikkimään. Halla ei kuitenkaan hyväksy vieraita uroskoiria ja aloittaa itse räyhäämisen kohdatessa. Toisinaan mukana on selvää pelkoakin ja suojelusviettiä.

Ilmoitus päivitetty: 3/2024

Nuoska

Crystal Nousevan Auringon Poika FI20007/19 


KoiraNet-tietokannassa
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Helsinki
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita


Kuvaus koirasta: 

Bobby on yleisesti kovin helppo ja melko rauhallinen koira. Ihanaa seuraa sekä lenkkipolulla, että kotisohvassa. No, sohvasta ja sängystä ei oikein pidä, bobby oleskelee ja nukkuu mielummin viileissä paikoissa.

Bobby ei reagoi herkästi koviin ääniin, esimerkiksi ilotulitteihin ei hauku, eikä selkeästi pelkääkään. Kotona (kerrostalossa) on vahtimoodissa ja saattaa haukahtaa rapussa kuuluvia ääniä. Haukkuherkkyys muutenkin huomattu eniten vain kotona kun olemme paikalla, yksinollessa koira on hiljaa. Ulkona ei hauku muutakuin leikissä/härnättäessä, välillä paimennuksen merkkinä kun joku lähtee laumasta.

Bobby rakastaa ihmisiä, ja tulee hyvin toimeen lasten kanssa. Muiden koirien omistajia pitää aina moikata, jos koiraakin moikkaa. Muihin uroskoiriin hän suhtautuu varauksella - usein murisee, lähietäisyydellä on näyttänyt hampaita. Tyttökoirat ovat ihania, myös leikatut urokset ovat olleet ok yleensä. Pennuista tykkää. Yleisesti hyvin utelias koira, mutta moikkauksen jälkeen on yleensä valmis heti siirtymään eteenpäin, on sitten narttu, pentu tai tuntematon ihminen kyseessä.

Riista- /saalisvietti: Ei oikein minkäänlaista. Ei välitä takapihan pupuista ja linnuista yhtään. Oravat ovat kiehtovia Bobbyn mielestä, mutta riittää että niitä tutkii muutaman metrin päästä. Metsäkauriiden perään on lähtenyt, pari kertaa oikein pitkänkin matkan, mutta tullut tyytyväisenä takaisin.

Bobbya on ollut suhteellisen helppo kouluttaa, ainakin sisätiloissa. Bobby on aika nirso eikä välitä ruoasta/herkuista ulkona lainakaan jos on muuta kiinnostavaa, kuten hajut ja muut koirat. Joten ulkona on ollut hieman hankalampi kouluttaa esim ohitusta. Muuten kävelee tosi nätisti hihnassa. Kotona saattaa olla itsepäinen ja ääntelehtiä jos ihanan herkun takia pitää tehdä itsestäänselviä temppuja 

Bobby asuu kerrostalossa, vielä ainakin, alueella, jossa pääsee metsässä kulkemaan. Paljon aikaa vietetään myös mökillä, jossa saa olla vapaana. Välillä lähtee siellä seikkailemaan mutta yleisesti voi luottaa että pysyy tontilla. Harrastuksia ovat arkiset kävelyt ja juoksulenkit, kesäisin on mukana vaelluksilla, joista hän nauttii suunnattomasti telttoineen kaikkineen. Yleisesti Bobby on helppo ottaa mukaan joka paikkaan - julkisiin, toimistolle, terdelle, tuttaville, mökille yms.

Pentuna Bobbylla oli usein vatsavaivoja - ripulia ja oksennusta - joka meni ohi n. puolentoista vuoden jälkeen. Pentuna hänellä oli myös jonkin verran eroahdistusta, joka varmaan itsessäänkin aiheutti stressivatsaa, ja naapurit kuulivat ulvontaa, mutta sekin meni ohi.

Ilmoitus lisätty: 3/2024

Crystal Nousevan Auringon Poika

Crystal Pieni Sateenvarjo FI14443/21


KoiraNet-tietokannassa
Terveystietokannassa

Koiran sijainti: Siuntio
Aiempien pentueiden lukumäärä: Ei pentueita


Kuvaus koirasta: 

Ludo on lempeä, iloinen ja kiltti uros, joka rakastaa syliä ja hellittelyä. Ludo vaatii paljon huomiota ja osoittaa myös mustasukkaisuutta tunkemalla itsensä aina ensimmäiseksi ja lähimmäiseksi, jos toinen koira on saamassa silityksiä. Ludo on kuuliainen, mutta itsepäisyyttä ja omaa tahtoakin luonteesta löytyy.

Ludo on asunut koko pienen elämänsä maaseudun rauhassa, joten uudet paikat ja vastaantulijat aiheuttaa usein ihmetystä ja pientä vahtihaukkua. Lopulta Ludo kuitenkin kohtaa uusia tilanteita mielellään ja sopeutuu niihin erinomaisesti.

Kotona Ludo vastaanottaa kyläilijät - niin ihmiset kuin koiratkin - innokkuudella ja lämmöllä. Toistaiseksi Ludolla on sujunut leikit sekä urosten että narttujen kanssa riehakkaasti ja sopuisasti.

Ludo rakastaa samassa taloudessa asuvaa koiraveljeään ja osallistuu erittäin aktiivisesti ja lempeästi myös pienen vauvan hoitoon - Ludolle kelpaa silitys kuin silitys ja ei haittaa ollenkaan, vaikka vauva vähän vetäisi hännästä tai korvista.

Vauhtia ja energiaa Ludossa piisaa, ja jos aktiviteetteja ei ole tarpeeksi, purkaa herkästi kyllästymistään vaikka maton reunoihin tai kuoppien kaivuuseen pihamaalla. Toisaalta aktiviteettien suhteen Ludo ei ole kovin vaativa - kaikki käy kävelylenkistä koiraveljen kanssa peuhaamiseen.

Ludo on rakenteeltaan siro, ja turkki on melko karhea - hylkii mukavasti vettä ja likaa. Ludolla on kaunis ja viisas katse, ja silmissä aina pieni veikeä pilke.

Lisää kuvia Ludosta (ja veljestä Jedistä) löytyy Instagramista tililtä @icemanjedi.Koira Lappalaiskoiragalleriassa: 

Ilmoitus lisätty: 11/2023

Crystal Pieni Sateenvarjo